Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2009 07:11

Εφ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

Γερμανία, εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, OΜΟΓΕΝΕΙΑ MAGAZINΕ - του Νίκου Σουτόπουλου

Δεκέμβριος 2009

Στη συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων Νεολαίας (Θεσσαλονίκη 3-6/12/2009) παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα πολιτισμού (παιδείας -  εκκλησίας), κοινωνικής δράσης (περιβάλλον - ελληνικές κοινότητες), επαγγελματικού προσανατολισμού, φιλοξενίας στην πατρίδα, επικοινωνίας και καταγραφής Ελλήνων της διασποράς. Πόσο πραγματικά συμβάλει η νέα γενιά στον εντοπισμό κι επίλυση προβλημάτων των απόδημων Ελλήνων στο εξωτερικό;

«Η νέα γενιά είναι εξαιρετικά ικανή και ελπιδοφόρα. Εφόσον τις δοθούν οι δυνατότητες να ενεργοποιηθεί μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά.

Ιστοσελίδα TGA NEWS - του Στ. Μεσσήνη

Νοέμβριος 2009

Το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι Πανελλήνιοι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Αγώνες στη Μελβούρνη. Εμφανώς, η ομογένεια έχει αγκαλιάσει το θεσμό και η συμμετοχή νέων είναι σημαντική. Θα παρευρεθείτε στους Αγώνες;

«Πράγματι η Ομογένεια της Αυστραλίας έχει αγκαλιάσει τον θεσμό, ο οποίος έχει καθιερωθεί πλέον, καθώς έχει επαναληφθεί  με μεγάλη επιτυχία.

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009 07:31

εφ. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Κύπρος, εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αύγουστος 2009

«Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην ελληνική και την κυπριακή πολιτεία, ειδικότερα σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα, και σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να συνδράμουμε για οτιδήποτε και όποτε χρειαστεί», δηλώνει στον «Φ» ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος, μαζί με Μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ, θα συμμετάσχει στο 16ο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων στη Λευκωσία, από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου.

Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010 18:11

Περ. ΣΦΙΓΓΑ

Ποιος είναι ο ρόλος του ΣΑΕ με βάση τα σημερινά δεδομένα 15 χρόνια μετά;

"Κατ΄ αρχήν, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω θερμά για την προσοχή που επιδεικνύετε στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, ένα θεσμό που εδραιώθηκε στα χρόνια που πέρασαν, χάριν στη στήριξη της οργανωμένης ομογένειας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένα θεσμό, που τάχτηκα να υπηρετήσω ανεπιφύλακτα από την ίδρυσή του, το 1995,  καθώς πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε  να κάνουμε πράξη τα οράματά μας.

Παράλληλα, να σας εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι οι Αιγυπτιώτες, όπου και αν βρεθούν, αναπτύσσουν αξιόλογη δράση και συμβάλλουν στην προώθηση του ελληνισμού, όπως είναι η ζωντανή παροικία σας στην Αυστραλία.

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011 17:56

Συνέντευξη στην εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέντευξη του Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΑΜΒΑΚΗ προς την εβδομαδιαία Ελληνοκυπριακή Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του Λονδίνου - του Φώτη Χαραλαμπίδη

Απρίλιος 2011 

Κύριε Πρόεδρε, μιλήστε μας για τις δύσκολες ώρες που περάσατε με τους Αιγυπτιώτες Έλληνες, Αλεξανδρινούς και Καϊρινούς, δεδομένου ότι  σε σας πιστώνεται ο ασφαλής επαναπατρισμός Ελλήνων.

"Οι δύσκολες ώρες που περνούσα με τους Αιγυπτιώτες συμπατριώτες μου, αλλά και με τους αδελφούς Αιγυπτίους, γίνονταν πολύ πιο εύκολες και ανάλαφρες, εκτιμώντας τη δυναμική της ιστορικότητα τους.

Ο πρόεδρος του παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού μιλά εδώ στον Θέμη Καλλό για το επόμενα βήματα όσον αφορά την αναδιάρθρωση του ΣΑΕ, την εμπλοκή με τα γραφεία του στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για το πως πέρασαν τις ημέρες της Λαμπρής οι πατριώτες μας στην Αλεξάνδρεια.

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2006 07:49

Το όραμα των Αποδήμων δεν χαρίζεται

Σεπτέμβριος 2006

Μετά το πέρας των εργασιών των περιφερειακών συνεδρίων, το ΣΑΕ εισέρχεται στην τελική ευθεία προς τη γενική συνέλευση και τις εκλογές που θα αναδείξουν νέα πρόσωπα στη θέση του Προέδρου,

Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2006 07:58

ΣΑΕ 10+1

Ιανουάριος 2006


Aναρωτιέμαι μερικές φορές γιατί είμαι τόσο συναισθηματικά δεμένος με το ΣΑΕ, αφού χωρίς να μου αποφέρει υλικά οφέλη, μου στερεί πολύ από τον προσωπικό και από τον επαγγελματικό μου χρόνο,

Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2005 08:06

Πολιτισμός και Απόδημοι

Ιούνιος 2005

Το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Olympia Forum στην Αθήνα, αποτέλεσε μία αφορμή γόνιμου προβληματισμού για το ρόλο των Απόδημων Ελλήνων ως πολιτιστική πρωτοπορία του Ελληνισμού.

Οι τοποθετήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, όπως και η ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, έδωσαν ωφέλιμα συμπεράσματα με κυρίαρχο το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά ευνοϊκό κλίμα παγκοσμίως ως προς την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό εν γένει.

23 Μαρτίου 2009

Επιτρέψτε μου καταρχάς να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές της Ημερίδας.

Πρόκειται για μία επίκαιρη συζήτηση σχετικά με την μετανάστευση. Την εκατέρωθεν μετανάστευση, υποδοχή και κοινωνική ένταξη 2 λαών με μακρά Ιστορία, των Ελλήνων και του Αραβικού κόσμου.