Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015 10:32

Προς Κύριο Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αθήνα 

 

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ 

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, 

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση  παρακολούθησα στην τηλεόραση, τις προγραμματικές σας δηλώσεις 

Αισθάνθηκα υπερήφανος ως Έλληνας , που έχω γεννηθεί και ζω στο εξωτερικό, στην Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου 

Όσο η ώρα περνούσε, παρακολουθώντας  να  αναλύετε  και να τεκμηριώνετε με ποιο τρόπο  η Ελλάδα μας, η Πατρίδα μας,  θα ξεπεράσει  τις «Συμπληγάδες  Πέτρες» και το πως o υπερήφανος Ελληνικός  λαός θα πάψει  πια  να τρομάζει, από τους  « τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες», αισθάνθηκα έντονα  την αγωνία, τον δυναμισμό  την θέληση  και την συγκίνηση σας,  να διαχέονται  από την άψυχη οθόνη της τηλεόρασης  προς όλους εμάς  που σας  βλέπαμε και σας ακούγαμε.

Αισθάνθηκα  τις μεγάλες  προσπάθειες που χρειάζονται από εσάς από την Κυβέρνηση και από το πολιτικά Κόμματα,  που πρέπει  να γίνουν, για  να υλοποιήσετε τους δύσκολους άλλα πρακτικούς, «γήινους»  στόχους, που θα μπορέσουν να αναμοχλεύσουν  και να βγάλουν την Ελλάδα,  τον λαό μας, μέσα  από το οικονομικό και όχι μόνο, τέλμα που βρίσκετε τα τελευταία   χρόνια.

Στην προσπάθεια σας αυτή,  θα ήθελα να σκεφτείτε ότι έχετε δίπλα σας  και άλλους συμμάχους ,συναντιλήπτορες και συναγωνιστές.  Έχετε δίπλα σας ακόμα μια Ελλάδα 

Να είστε  βέβαιος ότι όλοι εμείς που ζούμε εκτός Ελλάδος, αγαπούμε και πονούμε την χώρα μας, το ίδιο με εσάς,  ασχέτως χρωμάτων και κομμάτων, ασχέτως  πιστεύω και κομματικών πεποιθήσεων και για αυτό  είμαστε έτοιμοι να  βρεθούμε έμπρακτα δίπλα σας, σε ότι μας  χρειαστείτε.

Αξιοποιήστε μας, αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ 

Αξιοποιήστε μας  και δραστηριοποιήστε μας, βγάζοντας μας από την «χώρα των λωτοφάγων και της λήθης»  που κάποιες προηγούμενες κυβερνήσεις , (άθελα τους ;),  μας τοποθέτησαν. 

Μπορούμε και πρέπει να προσφέρομε για την Μητέρα Πατρίδα, ιδιαίτερα αυτό το συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα,  που και τον πιο μικρό και τον πιο ασήμαντο άλλα αληθινό πατριώτη  Έλληνα  χρειάζεται δίπλα της η Ελλάδα.

Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού.  Έξι  περίπου  εκατομμύρια  Έλληνες σκορπισμένοι  άλλα και ταυτόχρονα ενωμένοι, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επιτυχώς  σε όλο τον κόσμο 

Μπορείτε να μας αξιοποιήσετε,  αρκεί  εσείς  να πράξετε το διαφορετικό, το τολμηρό.

Περιμένουμε από εσάς  την σύσταση  ενός  Υπουργείου Απόδημου- Απανταχού Ελληνισμού, την αναβάθμιση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σε Γενικό Γραμματέα, την υλοποίηση  του από χρόνια ανεκπλήρωτου  αιτήματος μας, την ψήφιση του νόμου για την επιστολική Ψήφο των ομογενών και βεβαίως την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) 

Ο Κ.Π. Καβάφης  με τον δικό του τρόπο « αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια», ενώ  εσείς  και είμαι βέβαιος για αυτό, δίπλα σας μπορείτε να την επανατοποθετήσετε αυτήν την «Αλεξάνδρεια», μαζί με όλες τις άλλες  οπού  Γης «Αλεξάνδρειες»,  που περιμένουν ανυπόμονα  να συμμετέχουν, να υποστηρίξουν και να τοποθετήσουν  το μικρό τους λιθαράκι στην προσπάθεια σας αυτή ,  έτσι ώστε  να γίνει  προσπάθεια όχι μόνο του Ελληνικού Λαού,  αλλά ολόκληρου  του  Ελληνικού Έθνους. 

Με δύναμη, επιμονή  και υπομονή σας εύχομαι να οπλιστείτε  «Περιμένοντας τους Βαρβάρους»  

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ελπίδα από την Ελληνική Αλεξάνδρεια, 

Στέφανος Π. Ταμβάκης 

Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Πρόεδρος Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (2007-2012)