Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2015 21:00

Η ψήφος των αστροναυτών και η επιστολική ψήφος (ιστορία) για… εξωγήινους στην Ελλάδα

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό εκφράζουν την αγανάκτησή τους, γιατί, για άλλη μια φορά, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις Eθνικές Eκλογές.


Της Κάτιας Τσιμπλάκη
Εκατομμύρια ομογενείς, που ζουν και εργάζονται εκτός της χώρας μας, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Κράτος, πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά η μητέρα πατρίδα συνεχίζει να τους πληγώνει. Τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τους θυμάται μόνο ότι πρόκειται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ή όταν χρειάζεται να «βάλουν πλάτη» για τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Η επιστολική ψήφος, είναι πάγιο αίτημα των αποδήμων, το οποίο, με την τακτική στρίβειν δια του αρραβώνος ,αποφεύγουν να αγγίζουν οι κυβερνήσεις, τουλάχιστον, των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Ο τελευταίος πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Στέφανος Ταμβάκης, έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο, σε όλες ανεξαιρέτως τις ηγεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, για το πώς πρέπει να ψηφίζουν οι ομογενείς. Οι συναντήσεις αμέτρητες, το κλίμα θετικό, οι υποσχέσεις πολλές, αλλά όταν επρόκειτο το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, να γίνει νόμος του Ελληνικού Κράτους, η διαδικασία ετίθετο στις καλένδες.
Άλλωστε, δημοσκοπήσεις για τις προθέσεις και τις πολιτικές «προτιμήσεις» των ομογενών είναι πολύ δύσκολο να γίνουν και άρα αυτοί να καταταγούν σε κάποιο… πολιτικό μαντρί. Έτσι μπροστά στο φόβο το κομματικό μαντρί να μετατραπεί σε αγέλη λύκων που θα κινηθεί ανεξέλεγκτα στις Εθνικές Εκλογές, οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει να κρύψουν το πρόβλημα «κάτω από το χαλάκι» και να σφυρίζουν αδιάφορα.
Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, τα μαθήματα Πολιτικής Αγωγής μας δίνουν οι ΗΠΑ. Η χώρα που έχει δαιμονοποιηθεί από τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών της (από το 1997), ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονται στο διάστημα (αφορά τους αστροναύτες), να ψηφίζουν στις Προεδρικές Εκλογές με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα. Στη δε Ελλάδα, «κόβουμε και ράβουμε» τη Δημοκρατία στα μέτρα μας και βαυκαλιζόμαστε θεωρώντας εαυτόν θεματοφύλακά της.

 

Πηγή: http://www.crashonline.gr/%CE%B7-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9/