Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Τετάρτη, 29 Μάιος 2013 16:57

Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος, που ιδρύθηκε το  1986  από εν ενεργεία και απόστρατους Ανώτερους και Ανώτατους αξιωματικούς της αεροπορίας και άλλες επιστημονικές προσωπικότητες,  τίμησε την προηγούμενη Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 τον κ. Στέφανο Ταμβάκη, ως διατελέσαντα Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού για την Εθνική και Κοινωνική του προσφορά στην πατρίδα και τον απανταχού ελληνισμό, παρουσία πλήθους μελών και φίλων της Ακαδημίας.

Ο κ. Ταμβάκης στον χαιρετισμό του, πέρα των ευχαριστιών για την τιμητική αυτή διάκριση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Αναντίρρητα ο Απόδημος Ελληνισμός σήμερα δεν είναι αυτός που ήταν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, ένα επιτυχημένο, παραγωγικό τμήμα των κοινωνιών των χωρών υποδοχής, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα της πατρίδας, εθνικά, οικονομικά ή άλλα, αποτελούν μέρος της ζωής και του έξω ελληνισμού, είναι και δικά μας προβλήματα. Νιώθουμε χρέος να αγωνιστούμε γι’ αυτά στον διεθνή στίβο. Για τα εθνικά μας θέματα, την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την προσέλκυση Ελλήνων και φιλελλήνων στην πατρίδα, την στήριξη της Ελλάδας στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε….»

«……Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση του μέλλοντος για τον Ελληνισμό της Διασποράς είναι κατά την άποψή μου η προσέλκυση της νεολαίας και η συμμετοχή της σε μία σύγχρονη μορφή οργάνωσης του απανταχού Ελληνισμού……»

«……Κλείνοντας επιθυμώ να συγχαρώ ειλικρινά την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος για την  σκέψη  και την πράξη της να τιμήσει, ανθρώπους της Διασποράς, ομογενείς  που βρίσκονται στο εξωτερικό, μερικοί μάλιστα ζουν σε αντίξοες συνθήκες σε πολλές χώρες του πλανήτη, παρόλο αυτά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά της φυλής και του έθνους μας,  να είμαστε, όπως πολλοί ισχυρίζονται, οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ελληνισμού. Εμείς απλά κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα μας και τον απανταχού ελληνισμό…»

Στην ίδια εκδήλωση, τιμήθηκε για την μέχρι σήμερα πολύτιμη  προσφορά του στο έθνος o επίτιμος Αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»   κ. Παύλος Ιωαννίδης.