Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2002 09:52

Ζει ο Μέγας Αλέξανδρος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

images

 

Με την υγρασία, και την συννεφιά να  απλώνονται πάνω από την Αλεξάνδρεια, Έλληνες και Αιγύπτιοι  παραβρέθηκαν μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα στην τελετή, των αποκαλυπτηρίων       του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

  Η παροικία της Αλεξάνδρειας, Έλληνες από το Κάιρο και από την Ελλάδα, ήταν όλοι παρόντες, για να γιορτάσουν την ιστορική αυτή ήμέρα. Ό χώρος μύριζε Ελλάδα, πλημμυρισμένος από   χαμογελαστά πρόσωπα, δικαιωμένα που το όλο εγχείρημα έφτανε στο χαρμόσυνο τέλος του.

Εκείνες τις στιγμές ο Μ. Αλέξανδρος έφιππος, κατεύθυνε αυτή την φορά τις καρδιές μας, φέρνοντας το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης, αναθέρμανε τις σχέσεις των δύο λαών, τεκμηριώνοντας την αιώνια φιλία, από τα χείλ των Ελλήνων και Αιγυπτίων επισήμων.

alexander

Ακούσαμε, συγκινηθήκαμε, χαρήκαμε. Όλοι αυτοί που παρευρέθηκαν αισθάνθηκαν  την ειλικρινή αγάπη των Αιγυπτίων προς εμάς. Παρακολουθήσαμε  τον αγαπητό σε όλους μας Διοικητή της Αλεξάνδρειας,  κ. Mohammed Abdel Salam el Mahgoub για άλλη μια φορά, να λεει  “καλωσορίσατε στην Αλεξάνδρεια, την πόλη σας”. Δεν είναι λίγο αυτό που έγινε, είναι σημαντικό, και  έγινε από λίγους!

Ό Μέγας Αλέξανδρος  κέρδισε πάλι, και από εκεί πάνω καμαρώνοντας, έδειχνε να μας προστατεύει. Αιγύπτιοι, Έλληνες και ξένοι παρακολούθησαν την μοναδική αυτή τελετή. Τα συναισθήματα χαράς συγκίνησης και δέους μπλεγμένα, μας γέμισαν  αισιοδοξία για το μέλλον.

Εύγε λοιπόν στον Αιγυπτιακό λαό και τους ηγέτες του που ξέρουν και τιμούν. Εύγε σε όλους εμάς που ξέρουν να τιμήσουν. Ζει λοιπόν το πνεύμα του Μ. Αλεξάνδρου, απλώνοντας με την παρουσία του, την ενότητα την αγάπη και την ειρήνη.

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Διαβάστηκε 7219 φορές