Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 07:52

Παιδεία

♦  «Η Παιδεία είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας του Απόδημου Ελληνισμού γι’ αυτό έχουμε δραστηριοποιηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια υλοποιώντας με επιτυχία το γνωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας, στη Λ. Αμερική, ενώ σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε σύντομα και στην Αυστραλία και γενικότερα όπου υπάρχει ελληνισμός. Το πρόγραμμα αυτό, εκτός από την επιμόρφωση ομογενών εκπαιδευτικών, παρέχει εποπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές  σε περιοχές που υπάρχει άμεση ανάγκη.

 

Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα e learning OMΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΖΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και την UNESCO, θα δοθούν εκπληκτικές δυνατότητες για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε χιλιάδες Έλληνες και φιλέλληνες. Πρόθεσή μου είναι να αξιοποιήσουμε  τις δράσεις για  την παιδεία, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες  εφαρμογές σε όλον τον κόσμο».

 

♦  «Η ελληνική γλώσσα και η παιδεία των ομογενών αποτελεί πρωταρχικό και κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και φροντίζουμε ώστε οι περισσότερες δράσεις μας να κινούνται γύρω από αυτό τον άξονα. Τα προβλήματα και τα αιτήματα είναι πολλά. Σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου, θα επιδιώξουμε από κοινού λύση σε αυτά».

 

♦   «Το θέμα της Παιδείας το θεωρώ υψίστης σημασίας διότι η γλώσσα μας είναι η ταυτότητά μας και αυτή την ταυτότητα πρέπει να διατηρήσουμε όπου κι αν βρισκόμαστε. Όσο μακριά κι αν είμαστε από την Ελλάδα, την έχουμε μέσα μας όταν μιλάμε ελληνικά. Πολλές προοπτικές ανοίγονται σ’ αυτό το ζήτημα, ιδιαιτέρως στις απομακρυσμένες εστίες ελληνισμού, με τη στήριξη ανάλογων προγραμμάτων της Ε.Ε και το ΣΑΕ μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην υλοποίηση τους».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 15:56