Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 08:16

Νεολαία

Ο Στέφανος Π. Ταμβάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής της ανάπτυξης του Δικτύου Νεολαίας. Θεωρεί ότι μόνον εφόσον η ηγεσία του ΣΑΕ, αλλά και γενικότερα ο Απόδημος Ελληνισμός, στηρίξουν έμπρακτα τους νέους ελληνικής καταγωγής, μπορούμε να ευελπιστούμε στην συνέχειά μας σε ένα «παγκόσμιο χωριό» όπου η πολυπολιτισμικότητα και η πολυμορφία ταυτοτήτων μπορούν να αποτελέσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού. Υποστηρίζει πάντοτε της πρωτοβουλίες της Νεολαίας και θεωρεί ότι πρέπει να δοθούν περαιτέρω δυνατότητες και ευκαιρίες, ώστε να αποκτήσουν τα μέλη της, την εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων που απασχολούν τους Απόδημους. Βασικός στόχος παραμένει η ενεργοποίηση της Νεολαίας μέσα από τα Συντονιστικά Συμβούλια, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής της σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα.

 

 

♦   Οργάνωση της Νεολαίας του ΣΑΕ, με τη δημιουργία Συντονιστικών Συμβουλίων ανά περιφέρειες. Συνεχής στήριξη της προσπάθειάς τους για ανάπτυξη δράσεων.

 

♦   Πρωτοβουλία για την πρώτη κοινή συνεδρίαση των Συντονιστικών Συμβουλίων νεολαίας και επιτροπών των Δικτύων τους, στη συνεδρίαση του Προεδρείου τον Δεκέμβριο 2009 στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και εγκαινίασαν την ιστοσελίδα τους.

 

♦   Πρωτοβουλία για τη συμμετοχή του Προεδρείου της νεολαίας σε συνεδριάσεις του 11μελούς του ΣΑΕ.

 

♦   Συνεχής στήριξη και συμπαράσταση στους προβληματισμούς της νεολαίας και διεκδίκηση του δικαιώματος της να αποκτήσει νομικό πρόσωπο ώστε να μπορέσει να κινηθεί διεθνώς με ευελιξία και να συμμετέχει σε προγράμματα που προάγουν το μορφωτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

 

♦   Μείωση της θητείας των Αποδήμων από έξι σε τρεις μήνες, κατόπιν θετικής εισήγησης στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

♦   Διατήρηση των ισχυουσών διατάξεων σχετικά με τη φοίτηση ομογενών σε ελληνικά  ΑΕΙ, προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των σπουδών στην Ελλάδα, χωρίς να χάνεται η ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού και ορισμένα προνόμια που αυτή συνεπάγεται.

 

♦   Δημιουργία  Δικτύου Απόδημων Εθελοντών για τον Αθήνα 2004.


♦   Διοργάνωση πρώτου Συνεδρίου Νεολαίας ΣΑΕ Ασίας-Αφρικής στην Αλεξάνδρεια, όπου εξελέγη 9μελής Συντονιστική Επιτροπή.


♦ Διοργάνωση σε συνεργασία με τη ΓΓΑΕ, τη NAHSOSA και την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής, του δεύτερου Συνεδρίου Νεολαίας στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Μάιο του 2001.

 

♦   Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων  στη Ζάμπια, υπό την αιγίδα της εκεί ολυμπιακής επιτροπής. Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Λουσάκας και Περιχώρων και την Κυβέρνηση της Ζάμπιας. Οι εκδηλώσεις ανακηρύχθηκαν ως η επίσημη Αθλητική Γιορτή στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανεξαρτησία της χώρας στις 28 Νοεμβρίου.

 

♦   Στήριξη στην Κίνηση των νέων Μέσης Ανατολής για ενημέρωση και συλλογή υπογραφών για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

 

♦   Σύμπραξη σε συνεργασία με το Δίκτυο Νεολαίας Ασίας Αφρικής, στην παραγωγή ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας κας Κληρής από την Νότιο Αφρική – μέλος του Δικτύου – για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

 

♦   Στήριξη πρωτοβουλίας των νέων της Ευρώπης για την κοπή ηλεκτρονικής βασιλόπιτας, ένα έθιμο που η παγκόσμια Νεολαία καθιερώνει και στο Διαδίκτυο με την βοήθεια της τεχνολογίας και της αγάπης για τον ελληνισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 15:56